TÂRGUL DE CRĂCIUN, a II - a ediţie

 

Perioada: 28 noiembrie – 31 decembrie

Locația: Zalău, Platoul de marmură din fața Prefecturii Municipiului Zalău

 

Descriere:  În fiecare seară de la ora 18.00 au avut loc spectacole de colinde pe o scenă special amenajată. Evenimentul a fost dezvoltat față de ediția anterioară și a fost dezvoltat ținând cont de feedback-ul sălăjenilor înregistrat încă de la prima ediție. P e toată durata târguluiau fost organizate concerte de Crăciun şi un program pentru copii care a inclus întâlniri cu Moş Crăciun în Orăşelul Copiilor.

Scop: Întâlnirea producătorilor cu consumatorii într-un cadru specializat. Cu această ocazie publicul sălăjean a avut acces la produse alimentare tradiționale, dulciuri şi băuturi calde,  produse hand made, decoraţiuni pentru bradul de Crăciun, cadouri și brazi de Crăciun într-un cadru organizat, specializat.

Feedback: Am readus spiritul de sărbătoare pe Platoul de marmură din fața Prefecturii Municipiului Zalău. La eveniment au participat cca. 3000 oameni pe parcursul celor 33 zile. În ultima zi am organizat un concert extraordinar de colinde denumit ”Deschide ușa creștine!” care i-a avut ca protagoniști pe: colindatorii Casei Municipale de Cultură Zalău. Pe scenă au mai urcat: Ansamblul Folcloric ”Columna”, fanfara ”Promenada” și corul ”Mezzoforte”. Pe parcursul evenimentului au încântat publicul și grupuri de colindători de la unitățile de învățământ din Zalău, precum și școlile gimnaziale din Horoatu Crasnei și Stârciu. Au mai evoluat: Reuniunea corală ”Camerata Academica Porolissensis”, grupul vocal din Aluniș, grupul vocal Poiana din Ciumarna, din Cizer, precum și corul bărbătesc din Cehu Silvaniei. Și-au adus aportul la buna dispoziție a participanților și Ansamblul Folcloric ”Cununa” din Jibou, grupul folcloric ”Poienița” din Cehu Silvaniei, ansamblul folcloric ”Someșul” din Jibou și ansamblul folcloric ”Meseșul” al Centrului de Cultură și Artă al județului Sălaj. Corul „Buna-vestire” al Catedralei Adormirea Maici Domnului a încheiat seria concertelor din cadrul Târgului de Crăciun de la Zalău, cu un recital de colinde.

Copiii prezenți la acest eveniment au beneficiat de foarte multe cadouri oferite de Moș Crăciun.

Parteneri: Primăria Zalău, Casa Municipală de Cultură şi Consiliul Judeţean, prin Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj. 

Parteneri media: Kiss Fm