Trupa Voltaj, reprezentanta României, s-a calificat în finala Eurovision 2015

Trupa Voltaj reprezintă România la Eurovision Song Contest 2015, cu piesa "De la capăt", câştigătoare a finalei selecţiei naţionale Eurovision. VOLTAJ s-a calificat în finala de sâmbătă, unde erau deja calificate Austria, Germania, Italia, Marea Brianie, Spania, Franţa şi, în premieră, Australia.

 

Calificată în urma selecţiei naţionale din 8 martie, trupa Voltaj - formată din Călin Goia (voce), Oliver Sterian (tobe), Valeriu Ionescu (bas), Gabi Constantin (chitară), Adrian Cristescu (clape) - a urcat pe scena Eurovision Song Contest 2015 marţi seară, în prima semifinală a competiţiei, pe poziţia a 15-a.

Piesa cu care a concurat trupa Voltaj, "De la capăt/ All Over Again", are muzica creată de Călin Goia, Gabriel Constantin, Adrian Cristescu, Paduraru Silviu-Marian, Alstani Victor-Răzvan, şi versurile compuse de Călin Goia, Gabriel Constantin, Adrian Cristescu, Paduraru Silviu-Marian, Alstani Victor-Răzvan, Monica-Ana Stevens şi Andrei-Mădălin Leonte. Piesa, care face parte dintr-o campanie, trage un semnal de alarmă asupra situaţiei tuturor copiilor lăsaţi în urmă de părinţii plecaţi la muncă în străinătate.

Voltaj a avut numărul 15 din 16 în semifinala de marţi seară, iar Călin Goia a transmis un ultim mesaj înainte de începerea concursului. Băieţii de la Voltaj au cântat primele două strofe în limba română, iar al doilea refren a fost interpretat în limba engleză, pentru ca mesajul piesei "De la capăt" să fie înţeles mai bine şi de străini.

Înainte de începerea primei semifinale Eurovision 2015, Călin Goia, solistul trupei Voltaj, s-a arătat optimist că mesajul piesei va impresiona publicul european: "Intru în semifinală cu gândul la românii din străinătate şi la copiii pe care mulţi dintre ei sunt nevoiţi să îi lase acasă. Este un preţ uriaş pe care îl plătesc pentru visul unui trai mai bun.